Статии

ЛЮБИМА РАБОТА ЗА ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – историята на шведски дърводелец

„В строителните хипермаркети дървените материали са скъпи, а хората искат да ги купят на по-ниски цени. Тогава аз се намесвам и изработвам всичко за клиентите си - подове, стени, покриви, дори специална профилирана обшивка за исторически сгради. За да изработя такива продукти от на-високо качество, използвам дървесина от 200-годишни гори“, разказва Ханс Ларсон, дърводелец от шведския град Вансбро.

Дърводелски цех в Словения използва банциг машина Wood-Mizer

Собственикът на словенското дърводелско предприятие Йоже Морич споделя знания от своя над 40-годишен опит в дървообработването. „Ако изпитвате страст към дървообработването, която сте открили у себе си в ранна възраст, Вие сте голям късметлия и ще се наслаждавате на това, с което се занимавате, до края на живота си“, казва той.

Рязане на дъбов материал на малка банциг машина Wood-Mizer LX50 в Холандия

Боб Отен от холандското село Лютен управлява своята собствена дъскорезница Houtzagerij Otten. За този майстор, влюбен в работата си, най-добрият дървен материал в света е дъбовият. Боб прекарва дните си в работа на чист въздух. „Има хора, които просто не могат да стоят затворени между четири стени... Аз съм точно такъв човек“, смее се Боб.

Рязане на дървен материал на машина Wood-Mizer LT40 в имението Балморал в Шотландия

След като принц Албърт купува замъка Балморал за английската кралица Виктория през 1852 г., замъкът става дом на кралското семейство в Шотландия. Традиция повелява всеки следващ собственик да влага личен ангажимент в стопанисването на имението и благоустрояването му. Управляющая компания Balmoral Estate наскоро закупи мобилна банциг машина Wood-Mizer LT40 WIDE, за да се грижи по-добре за горите и зелените площи около замъка.

Бивш електротехник построи къщата на своите мечти в Канада

Натан Шевчук изпълни мечтата на своя живот: след 8 години упорит труд той си построи къща с помощта на няколко приятели и мобилната банциг машина Wood-Mizer.

Собствениците на гори в Шотландия разчитат на модерната технология за рязане на дървен материал Wood-Mizer WB2000

„Шотландия е прекрасна! Пейзажи, замъци и ... непредвидимо време. Ако тръгнат на север от Единбург, пътниците се озовават в Пърт, където им се струва, че това е може би е последната крепост на цивилизацията, но отвъд планините е Инвърнес. Благодарение на своя микроклимат и плодородна земя, това чудесно топло кътче на Северна Шотландия е идеално за гората“, казва Роналд Мънро Фъргюсън, собственик на компанията Novar Sawmill.

Банциг LT15 на върха на една планина в Словения

Банцизи Wood-Mizer могат да бъдат намерени на най-необичайните места по света. Например на върха на една планина в Словения, където се намира почитана светиня на римокатолическата църква. Тук, на надморска височина от 1220 метра, преди повече от 700 години е построена църквата „Св. Анна“, в която се пази скулптурният образ на тъмноликата Дева Мария.

Италианска семейна фирма за дърводобив увеличава печалбите си с банциг машина LT70

Тази семейна компания, разположена на 50 km североизточно от Рим, е основана през 1929 г., когато дядото на настоящия собственик, Стефано Кини се заема с производството и продажбата на ръчно изработени железопътни траверси. Бащата на Стефано продължава семейното дело и го развива в стабилна фирма за търговия с дърва за огрев. Стефано се присъединява към ръководството на семейната компания през 2007 г. Стефано е част от третото поколение собственици и вече мисли за бъдещето на сина си.

Артикули 1 до 8 от 25 общо

Страница
Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!