Статии

Собствениците на гори в Шотландия разчитат на модерната технология за рязане на дървен материал Wood-Mizer WB2000

„Шотландия е прекрасна! Пейзажи, замъци и ... непредвидимо време. Ако тръгнат на север от Единбург, пътниците се озовават в Пърт, където им се струва, че това е може би е последната крепост на цивилизацията, но отвъд планините е Инвърнес. Благодарение на своя микроклимат и плодородна земя, това чудесно топло кътче на Северна Шотландия е идеално за гората“, казва Роналд Мънро Фъргюсън, собственик на компанията Novar Sawmill.

Банциг LT15 на върха на една планина в Словения

Банцизи Wood-Mizer могат да бъдат намерени на най-необичайните места по света. Например на върха на една планина в Словения, където се намира почитана светиня на римокатолическата църква. Тук, на надморска височина от 1220 метра, преди повече от 700 години е построена църквата „Св. Анна“, в която се пази скулптурният образ на тъмноликата Дева Мария.

Италианска семейна фирма за дърводобив увеличава печалбите си с банциг машина LT70

Тази семейна компания, разположена на 50 km североизточно от Рим, е основана през 1929 г., когато дядото на настоящия собственик, Стефано Кини се заема с производството и продажбата на ръчно изработени железопътни траверси. Бащата на Стефано продължава семейното дело и го развива в стабилна фирма за търговия с дърва за огрев. Стефано се присъединява към ръководството на семейната компания през 2007 г. Стефано е част от третото поколение собственици и вече мисли за бъдещето на сина си.

Nelson Wood Shims съобщава за 30 % до 50 % увеличение на производителността с най-новата система за рязане на дървен материал Wood-Mizer TV6000/MR6000

Компанията Nelson Wood Shims от Минесота, САЩ, е най-големият производител на дървени подложки в Северна Америка, който пуска на пазара висококачествени продукти за продажба в цялата страна. Компанията наскоро инвестира в нова система за рязане на дървен материал, за да увеличи максимално добива на продукти от трупите, като същевременно минимизира инвестициите и оперативните разходи.

Разрастване на семеен бизнес с помощта на машини от Wood-Mizer на Лазурния бряг във Франция

Компанията Spinelli Palanca Services има вековен опит в дърводобива, прореждането на дървесните насаждения, кастренето и нарязването на дървета. Семейната компания е основана през 1912 г. и се развива вече от няколко поколения. През 2014 г. бизнесът беше поет от двама дърводелци, влюбени в работата си, Себастиан Спинели и неговия партньор Сирил Паланка, за да продължат дейността, която е семейно наследство, като същевременно поддържат най-високо качество на обслужване.

Рязане на дъбов дървен материал с машини Wood-Mizer в Уелс

Ежегодната среща на клиентите на Wood-Mizer през 2023 г. се проведе в базата на компанията Oak Frame Company в Сейнт Асаф, Северен Уелс. Саймън Белфийлд, изключително отдаден на работата си специалист по рязане на дървен материал и собственик на компания, се е специализирал в производството на различни изделия от дъб и лиственица, включително сглобяеми къщи, беседки, гаражи и градински навеси, но преди всичко дъбови покриви, рамки и конструкции. „Винаги ми е харесвало да работя с дърво“, казва Саймън. „Всички харесват дървото. Има толкова много приложения! Това е феноменален материал.

Фермерско стопанство в Словенските Алпи, което се занимава с рязане на дървен материал и производство на сирене

Словенският фермер Данило Бончина (Danilo Bončina) разказва за живота в своето планинско село, защо е решил да купи банциг машина и как тя помага сега на местната общност.

Изграждане на овчарски колиби с помощта на машините от Wood-Mizer във френските Алпи

В допълнение към изграждането на качествени дървени колиби за овчари, Александър Саликис, дърводелец от План дю Вердон във френските Алпи, обработва местен дървен материал и изработва изделия от дърво. В своята компания за нарязване и обработка на дървен материал Salicis Charpente той използва няколко машини Wood-Mizer.

Артикули 1 до 8 от 20 общо

Страница
Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!