Статии

Мобилна услуга за бичене на трупи за забавление, терапия и релаксация

"Разбичването на трупи с моя банциг Wood-Mizer е забавно! То е релаксиращо и терапевтично," казва Джон Скот, банцигар от Ню Йорк, САЩ.

Когато работата и хобито съвпадат: историята на една шведска дърводелска работилница

„Ако имате достатъчно късмет да имате работа, която е едновременно и ваше хоби, значи сте щастливец, защото това ви осигурява безкрайни часове забавление“, казва Расмус Стрьом, дърводелец от Швеция. Неговата компания, разположена във Фалкьопинг, се нарича Ädelsnickaren, което означава „Изящен дърводелец“ на шведски.

Машините на Wood-Mizer насърчават икономическия растеж и бизнес възможностите за жените в Пакистан

Компанията Ciqam Green Solutions Private Limited, известна също като Ciqam, оперира в далечния север на Пакистан. Името на компанията „Ciqam“ се превежда на езика бурушаски като „зелено“, цвят, който символизира растежа и просперитета. Ciqam се стреми да разшири правата и възможностите на жените, както и да насърчи равенството между половете и да стимулира устойчивото развитие.

Как полски предприемач постига успех с машината на Wood-Mizer

Полският предприемач Зигмунт Кос разказва за късмета си, помогнал му да намери бизнес, който харесва, и как се постига успех благодарение на добрата технология.

Изграждане на уникален дървен параклис във ферма в САЩ

„Аз съм строител от 40 години и през това време съм построил много и различни неща. Но смятам, че този параклис е най-доброто нещо, което съм правил“, казва Бил Мискимън, (Bill Miskimen), собственик на ферма в щата Кънектикът и един от участниците в създаването на уникалния дървен параклис.

Двама братя в Швеция успешно управляват семеен дърводелски цех

Братята Йоран и Ленарт Стол (Göran & Lennart Ståhl) се занимават с дървообработване, като произвеждат висококачествен дървен материал за строителството и за обзавеждане на дома. В своя занаят те разчитат предимно на четиристранната рендосваща/профилираща машина MP260 и на комбинираната рендосваща машина (абрихт/щрайхмус) MP160.

Wilson Enterprises увеличава обема на производството с линията WB2000 за бичене на трупи

Семейната компания Wilson Enterprises от щата Мичиган,основана през 1985 г., произвежда качествени изделия от дървесина за обзавеждане на дома, за строителството и за занаятчиите. Компанията наскоро инвестира в промишлена модел банциг Wood-Mizer WB2000, за да преработва самостоятелно трупи в готови продукти, които се продават в близо 5000 магазина за търговия на дребно навсякъде в Съединените щати.

ЛЮБИМА РАБОТА ЗА ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – историята на шведски дърводелец

„В строителните хипермаркети дървените материали са скъпи, а хората искат да ги купят на по-ниски цени. Тогава аз се намесвам и изработвам всичко за клиентите си - подове, стени, покриви, дори специална профилирана обшивка за исторически сгради. За да изработя такива продукти от на-високо качество, използвам дървесина от 200-годишни гори“, разказва Ханс Ларсон, дърводелец от шведския град Вансбро.

Артикули 1 до 8 от 55 общо

Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!