Екпертни съвети

Сравнение на заръбващия циркуляр EG800 и многолистовия циркуляр MR200 на Wood-Mizer

Увеличаването на производството на дървен материал е възможно благодарение на повишаването на скоростта и ефективността на банцига. Wood-Mizer предлага разнообразие от машини за дървообработка, проектирани да разширят операциите на банцизите и да увеличат продуктивността. Първата стъпка към отключване на потенциала на банцига е добавянето на заръбващ циркуляр или многолистов циркуляр. В тази статия сравняваме индустриалните решения за банциг на Wood-Mizer: заръбващия циркуляр EG800 и многолистовия циркуляр MR200.

Банциг с моторен верижен трион или лентов банциг? Изчерпателно сравнение, което да Ви даде насоки за избора

Собствениците на малки имоти и фермерите понякога трябва да режат трупи на дъски за проекти, като ремонт на ограда или изграждане на навес. Тъй като рязането на трупи е сравнително проста, рядко изпълнявана задача — необходима само за премахване на старо дърво от имота или справяне с последствията от силни ветрове, които са повалили изсъхнало дърво — първоначалното решение може да бъде използването на съществуващ моторен верижен трион чрез добавяне на приставки за хоризонтално рязане на трупи. Нека да проучим и да сравним характеристиките на лентовия банциг и банцига с моторен трион, като обсъдим техните силни и слаби страни.

Промишлена линия за бичене на трупи Wood-Mizer TVS HD, използвана при производството на палети

Промишлените линии за бичене на трупи, известни още като линии Wood-Mizer Systems, са автоматизирани решения за ефективно производство на дървени фасонирани материали на по-ниска цена. Полската компания Glinkowski работи с подобна линия от 2021 г.

Как да монтирате прави ножове в режещата глава на машината за рендосване

Нека разгледаме последователността от действия при монтиране или смяна на прави ножове в режещата глава на рендосващо-профилираща машина Wood-Mizer. Всяка режеща глава има четири слота (жлебове за ножове), в два от които винаги се поставят прави ножове, а в другите два може да се поставят както прави, така и профилни ножове, в зависимост от задачите на дърводелеца.

Как машините за окрайчване и многолистовите циркуляри увеличават печалбите на цеховете за рязане на дървен материал

Машините за окрайчване и многолистовите циркуляри са предназначени за равномерно и ефективно обрязване на дъски с груби ръбове, както и за разделяне на греди и блокове на дъски с необходимия размер при много тесни допуски в продължение на дълго време. Всеки цех за рязане на дървен материал, който трябва да повиши производителността, точността на рязане и количеството готова продукция, за да получава по-високи печалби, може да използва машина за окрайчване и многолистов циркуляр, за да постигне тези цели.

Как да съхранявате лентите

Прочетете препоръките на техническите експерти на Wood-Mizer за това как да съхранявате правилно и безопасно лентите, за да избегнете потенциална повреда.

Как да настроите рендосваща/профилираща машина Wood-Mizer

Това обучително видео обяснява някои от най-често срещаните настройки и регулировки на четиристранните рендосващи/профилиращи машини Wood-Mizer MP260 и MP360 и на комбинираната рендосваща/окрайчваща машина MP200.

Как безопасно да разопаковате лентите от кутията

Представяме ви видео с инструкции за безопасно разопаковане на платната на лентите за банциг машини от плоска опаковка и за подготовка за използване на машината.

Артикули 1 до 8 от 22 общо

Страница
Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!