Вече повече от 25 години "Екотехпродукт" представлява световно известния производител на банцизи Wood-Mizer в България. В модерната офис сграда в град София работят инженери и специалисти, които ще Ви помогнат да изберете най-доброто за Вас дървообработващо оборудване. Лоялност, коректност и професионализъм са ключът към успешното развитие и голямата популярност на марката Wood-Mizer в България.Четвърт век иновации

25 години след основаване си "Екотехпродукт" ООД продължава да поставя екологичните и ефективни технологии за обработка на дървесина в центъра на своята дейност

Фирма "Екотехпродукт" е създадена през 1990 г. с насоченост към екологичната енергия и биопроизводството. Дървените колове, импрегнирани по известна американска технология, стават първият продукт, с който стартира предприемаческата дейност.

Днес името й се свързва най-често с Wood-Mizer, фирмата производител на хоризонтални банцизи. "Екотехпродукт" е техен представител за България вече 20 години. Над 1000 банцига работят в цялата страна. "Екотехпродукт" предлага широка гама от машини и оборудване за дърводобив, първична преработка на дървесина, дървообработване, както и технологично проектиране, иновативни решения за намаляване на енергийните разходи и оползотворяване на дървесните отпадъци.

През 2002 г. отваря врати дъщерното производствено предприятие "Вита 02" в Тетевен, където могат да се видят в действие голяма част от предлаганите от фирмата машини, съоръжения и оборудване.

Като подчерта, че 2015 г. е една от най-успешните в историята на "Екотехпродукт", нейният управител д-р инж. Калин Симеонов сподели, че в бъдеще се планира засилване на позициите на фирмата в предлагането на машини за дърводобив. Друга насока, в която вижда развитието на фирмата, е разширяване на производството. "С годините се натрупва полезен опит, който може да бъде използван за разширяване на производството и предлагане на изделия с по-висока степен на обработка. Миналата година "Екотехпродукт" направи сериозна инвестиция в закупуване на нова производствена площадка, която се намира в непосредствена близост до предприятието в Тетевен, и предстои значително разширяване на дейността" – подчерта Калин Симеонов по време на празника, с който фирмата отбеляза четвърт век от основаването си.

25 години по пътя на успеха

1990
Калин Симеонов заедно със своя приятел - Кристиян Спасов, и двамата млади и ентусиазирани учени,стартират "Екотехпродукт" ООД в областта на екологичните и устойчиви технологии.

1991
Първият продукт на фирмата - дървени колове, импрегнирани по известна американска технология, с гаранция от 20 години. След 25 години, тези колове още могат да се видят да ограждат земеделски земи.

1992
Калин Симеонов и Кристиян Спасов се разделят и във фирмата започва постоянна работа Албена Симеонова.

1995
Най-големият син Александр Симеонов започва в семейния бизнес. Днес той е главен счетоводител на фирмата.

1996
"Екотехпродукт" ООД става представител на известната американска фирма Wood-Mizer, производител на хоризонтални банцизи. "Екотехпродукт" – един от най-старите дилъри на фирмата в Европа.

1997
"Екотехпродукт" закупува мобилен банциг Wood-Mizer и започва да предлага услугата бичене на ишлеме в района на гр. Чепеларе.

2000
Вторият син Ангел Симеонов започва работа в семейната фирма. Днес той е управител на "Вита-02".

2001
За първи път компанията участва в специализираното изложение "Техномебел" в София. Всяка година от тогава "Екотехпродукт" представя най-новото от оборудването на Wood-Mizer на това изложение.

2002
"Екотехпродукт" открива дъщерно производствено предприятие "Вита-02" в родния град на Калин Симеонов - Тетевен. Първият в българия промишлен банциг LT300 е инсталиран именно там. Днес "Вита-02" е като демонстрационна площадка, където могат да се видят в действие голяма част от предлаганите машини, съоръжения и оборудване от "Екотехпродукт". Всяка година през октомври там се провежда и ден на отворените врати Wood-Mizer, който привлича дървопреработватели от цялата страна.

2005
Дъщерята Цветелина Симеонова започва работа в семейната фирма като как мениджър по маркетинг и реклама

2007
Започва строителството на нова модерна офис сграда на "Екотехпродукт" в София.

2008
За първи път се провежда състезание на операторите на машини Wood-Mizer в Чепеларе. По броя на продадените машини Wood-Mizer в България, тази година се превръща в най-добрата в историята на компанията.

2010
Открива се център, който предлага на клиентите пълна подготовка на банцигови ленти (точене, чапразене, лепене) на база промишленото автоматизирано оборудване на Wood-Mizer BMS500.

2013
Започва програмата Vanseller: фирма "Екотехпродукт" организира доставка на банцигови ленти и резервни части в отделни райони на България.

2014
"Екотехпродукт" прави сериозна инвестиция в закупуване на нова производствена площадка, която се намира в непосредствена близост до предприятието в Тетевен, и предстои значително разширяване на производствената дейност.

2015
"Екотехпродукт" ООД отпразнува 25 години в бизнеса. Около 1000 лентови банцига Wood-Mizer работят в България. В страната е инсталирана и първата в Европа автоматизирана линия за преработка на тънки трупи SLP2 (Smart Log Processing). По прогнози се очаква 2015 да бъде най-добрата в историята на "Екотехпродукт", надминавайки резултатите от 2008 година.

Бъдещето
Опитваме се да Ви помогнем да направите правилния избор съобразно собствените Ви планове, независимо колко са амбициозни. Когато си купувате банциг Wood-Mizer, Вие купувате повече от продукт - Вие ставате част от семейството на Wood-Mizer.

Посрещнете бъдещето уверено с Wood-Mizer.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!