През 1982г. Wood-Mizer стартира от един гараж в щата Индиана, САЩ. Доналд Ласковски и Даниел Текулве имали идея за по-ефективен начин за разбичване на трупи на дъски. Те създали нещо ново и нови възможности се появили. Изведнъж всеки можел да обработва своята дървесина лесно и икономично и започнала революция за дървопреработвателите по света.

Фабрика, разположена в Индианаполис, в последствие произвела над 2500 банцига само за 5 години. Достъпният банциг, обработващ дървесина с качество на скъпите машини, се превърнал в успех!

Пазарът на мобилни банцизи нараства и започва търсенето на по-производителни машини. В отговор Wood-Mizer пуска на пазара Супер сериите през 1997 г. Следващият банциг бил LT15 - най-малкият предлаган от Wood-Mizer тогава.

През 1990 г. полски предприемач вижда възможност и започва предлагането на продуктите на Wood-Mizer в Европа. Европейското представителство на фирмата е базирано в Коло, Полша и обслужва пазарите в Европа, Африка и Азия. Компанията нараства с все по-широкото приложение на технологията с тънки и тесни ленти.

Това беше лятото на 1990 г. Днес полското съоръжение Wood-Mizer Industries е водещо предприятие, задавайки тон на цялата индустрия.

Ето някои впечатляващи факти за 30-годишното пътуване на европейския производствен център на Wood-Mizer, разположен в Коло, в централна Полша.

• Wood-Mizer е оборудван с най-модерните роботизирани машини за металообработка от Япония и Германия и непрекъснато инвестира в най-новото технологично оборудване и професионалните умения на работниците.

• Производствени помещения, складове и офиси на Wood-Mizer с площ над 15 000 квадратни метра, разположени на девет хектара.

• Производство на банцигови ленти Wood-Mizer, които са разработени от компанията специално за рязане на дървесина и станаха модел за качество в индустрията, е сертифицирано по ISO 9001: 2015. Гамата от режещи инструменти под марката Wood-Mizer TOOLS включва повече от 2500 модела тесни и широки ленти, фрезови ножове, гатерни триони, циркуляри и гамата непрекъснато се разширява.

• Около 400 служители работят в европейското представителство на Wood-Mizer. Wood-Mizer осигурява продължаващо обучение, програми за възстановяване на средства за висше образование и инвестира в служителите си по много различни начини. Производството непрекъснато се усъвършенства чрез LEAN производствени методи.

• Разработването на нови продукти Wood-Mizer е поверено на екип от висококвалифицирани инженери, работещи в тандем с американските си колеги, разработващи уникални технологични решения за ефективно рязане. По-специално новата линия за промишлено оборудване TITAN представлява както проектирането на дърворезби, така и производството на оборудване за специфични задачи на клиента.

• Полската фабрика Wood-Mizer доставя оборудване и инструменти на четири континента - в Европа, Америка, Азия и Африка. В съвременния свят качеството на технологичното оборудване трябва да се подкрепя от наличието на след продажбено обслужване. Сервизните центрове на Wood-Mizer със складове за резервни части и опитни специалисти работят в 110 страни.Днес Wood-Mizer произвежда не само хоризонтални банцизи и банцигови ленти. Наскоро още една европейска фабрика, разположена в Швеция, стана част от Wood-Mizer Corporation. Wood-Mizer AB произвежда висококачествени компактни универсални ренодосващи и профилиращи машини. По този начин се реализира идеята на Wood-Mizer да достави оборудване, което обработва трупи до готови продукти.

Wood-Mizer е произвел повече от 80 000 банцига, работещи днес по целия свят. Вие също можете да се присъедините към семейството на Wood-Mizer.Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!