Строителство на дървени къщи

Рязане на дъбов материал на малка банциг машина Wood-Mizer LX50 в Холандия

Боб Отен от холандското село Лютен управлява своята собствена дъскорезница Houtzagerij Otten. За този майстор, влюбен в работата си, най-добрият дървен материал в света е дъбовият. Боб прекарва дните си в работа на чист въздух. „Има хора, които просто не могат да стоят затворени между четири стени... Аз съм точно такъв човек“, смее се Боб.

Бивш електротехник построи къщата на своите мечти в Канада

Натан Шевчук изпълни мечтата на своя живот: след 8 години упорит труд той си построи къща с помощта на няколко приятели и мобилната банциг машина Wood-Mizer.

Разрастване на семеен бизнес с помощта на машини от Wood-Mizer на Лазурния бряг във Франция

Компанията Spinelli Palanca Services има вековен опит в дърводобива, прореждането на дървесните насаждения, кастренето и нарязването на дървета. Семейната компания е основана през 1912 г. и се развива вече от няколко поколения. През 2014 г. бизнесът беше поет от двама дърводелци, влюбени в работата си, Себастиан Спинели и неговия партньор Сирил Паланка, за да продължат дейността, която е семейно наследство, като същевременно поддържат най-високо качество на обслужване.

Рязане на дъбов дървен материал с машини Wood-Mizer в Уелс

Ежегодната среща на клиентите на Wood-Mizer през 2023 г. се проведе в базата на компанията Oak Frame Company в Сейнт Асаф, Северен Уелс. Саймън Белфийлд, изключително отдаден на работата си специалист по рязане на дървен материал и собственик на компания, се е специализирал в производството на различни изделия от дъб и лиственица, включително сглобяеми къщи, беседки, гаражи и градински навеси, но преди всичко дъбови покриви, рамки и конструкции. „Винаги ми е харесвало да работя с дърво“, казва Саймън. „Всички харесват дървото. Има толкова много приложения! Това е феноменален материал.

Изграждане на овчарски колиби с помощта на машините от Wood-Mizer във френските Алпи

В допълнение към изграждането на качествени дървени колиби за овчари, Александър Саликис, дърводелец от План дю Вердон във френските Алпи, обработва местен дървен материал и изработва изделия от дърво. В своята компания за нарязване и обработка на дървен материал Salicis Charpente той използва няколко машини Wood-Mizer.

Норвежка компания за дървени къщи преминава на банциг LT70 с допълнително оборудване

Simostranda Stav & Laft е компания за строителство с дървени конструкции, разположена в покрайнините на Осло. Компанията се управлява от Sveinung Bergan и Einar Holm, които работят заедно като партньори от 22 години.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!