Разрастване на семеен бизнес с помощта на машини от Wood-Mizer на Лазурния бряг във Франция

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

Компанията Spinelli Palanca Services има вековен опит в дърводобива, прореждането на дървесните насаждения, кастренето и нарязването на дървета. Семейната компания е основана през 1912 г. и се развива вече от няколко поколения. През 2014 г. бизнесът беше поет от двама дърводелци, влюбени в работата си, Себастиан Спинели и неговия партньор Сирил Паланка, за да продължат дейността, която е семейно наследство, като същевременно поддържат най-високо качество на обслужване. 

„Работата с дървен материал е нещо, в което участва цялото ни семейство“, обяснява Себастиан Спинели, съсобственик на компанията. „Научих всичко за дървения материал от дядо ми и баща ми, които бяха дървосекачи и специалисти по рязане на дървен материал. Баща ми, Дидие Спинели, е поставил началото на бизнеса с рязане на дървен материал в Кастание, а аз се присъединих към компанията през 2014 г. С помощта на оборудването и инструментите на Wood-Mizer започнахме търговия с дървен материал на Лазурния бряг“.

Днес Spinelli Palanca Services се намира в Л’Абл близо до Малосен, само на 45 минути от брега на Средиземно море. Освен производството на висококачествен дървен материал за различни постройки и съоръжения, компанията предлага услуги по кастрене и прореждане на всички видове дървета, поддържа озеленяването на частни къщи и обществени зони и предлага висококачествени дърва за огрев. „Ние сме екип от хора, влюбени в работата си, които прилагат своите умения и експертни знания при предоставяне на различни услуги, ориентирани към дървения материал, като същевременно се отнасят към околната среда с щателно внимание и уважение. Ние сме сертифицирани по PEFC (Програма за подпомагане на горските сертификационни системи) и сме част от глобална програма за насърчаване на отговорното и устойчиво управление на горите“, казва Себастиан.

 

 

Служителите на Spinelli Palanca Services са известни с това, че са добре обучени за различни дейности в градини, паркове и гори и са свикнали да работят в трудни условия, например да извършват високопланинска сеч.

Рязането на дървен материал в Spinelli Palanca се извършва изцяло с инструменти и оборудване на Wood-Mizer. „Сътрудничеството ни започна преди около две години, когато намерихме в интернет информация за Wood-Mizer. Закупихме стационарна банциг машина LT20 с дължина на леглото 7,2 m и кантираща машина EG300. Операторът използва заточваща машина BMS250 и чапразило BMT150 за обслужване на оригинални ленти Wood-Mizer. Банциг машината LT20 е най-важната в нашия цех за рязане на дървен материал, защото благодарение на нея повишаваме стойността на местната дървесина и доставяме на нашите клиенти продукти с най-високо качество“, казва Себастиан.

„Банциг машината LT20 с удължено легло произвежда дълги греди, необходими за строителството на къщи и покриви. Доставяме иглолистна дървесина, като бор, смърч и ела, от местните гори в долината, за да направим различни изделия от дърво за дома, облицовки и покриви. Постигаме успехи и в градинарството и благоустройството на ландшафта“, казва Себастиан. „Има нарастваща тенденция сред клиентите да купуват изделия от местна дървесина. Хората изглежда признават стойността на местното наследство. Нашите продукти се основават на регионалните традиции. Следваме традиционните модели на Лазурния бряг в дърводелството и ландшафтната украса, характерна за средиземноморското крайбрежие“.

 

 

Втората по важност машина, използвана от Spinelli Palanca Services, е кантиращата машина Wood-Mizer EG300. Тя е добро допълнение към банциг машината LT20 и повишава ефективността при рязане на трупите. „Това е полезна машина, защото отрязва неравните ръбове на дъските бързо и без усилие. Дори и с оператор, който е преминал по-кратко обучение, можем значително да ускорим процеса на производство на качествен дървен материал. Днес работим само с два циркулярни триона в EG300, но в бъдеще искаме да монтираме пет и да режем трупите на заготовки с идеална форма“, казва Себастиан.

Скоро Spinelli Palanca Services ще разшири дейността си с помощта на промишлена линия за рязане на дървен материал WB2000 с конвейери за товарене на трупи и сортиране на готовите дъски. „Искаме да изградим промишлена линия за рязане на дървен материал в сътрудничество с градската управа и местни асоциации, които ни помагат финансово. С банциг машината WB2000 ще увеличим производителността, ще направим местния дървен материал по-ценен и ще осигурим качествени продукти на повече клиенти“, обяснява Себастиан Спинели.

„Препоръчвам оборудването от Wood-Mizer на всички цехове за рязане на дървен материал и на дърводелските цехове, които търсят ефективни, надеждни и рентабилни решения за дървообработване. Сравнихме банциг машините от Wood-Mizer с други конкурентни марки и открихме, че Wood-Mizer предлага най-доброто съотношение качество-цена. Инженерите на Wood-Mizer сега проектират конфигурацията на промишлената линия WB2000, която най-добре ще отговаря на нашия бизнес”, потвърждава Себастиан.

 

 

Себастиан Спинели и неговата компания подкрепиха Дните на отворените врати на Wood-Mizer, като поканиха десетки клиенти в своето предприятие, за да видят банциг машините на Wood-Mizer в действие. През март 2023 г. компанията Wood-Mizer показа мобилната дъскорезница LT40, мобилната банциг машина LT20 WIDE, мобилната банциг машина LT20 WIDE, мобилната банциг машина LT15CLASSIC WIDE, както и стационарната банциг машина с дълго легло LT20, машината за кантиране на дъски EG300 и оборудването за поддръжка на ленти, използвано в Spinelli Palanca Services.

Повече подробности:  https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

***

Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!