Мобилно бичене на ишлеме в Шотландия

By Mareks Lomako, Wood-Mizer

 

Пет съвета за бичене на ишлеме от опитен шотландски банцикар. Гледайте това интервю, за да научите повече съвети за бичене по поръчка с мобилен банциг.

 

Кийт Трийдгол е професионален банцикар от Шотландия. Той започва да работи с банциг Wood-Mizer през 1999 г., първо като оператор на пълен работен ден, а по-късно и като банцикар по поръчка.

Сега Кийт ръководи собствена компания с мобилен банциг със седалище в Южна Шотландия, като извършва бичене на ишлеме за клиенти от цяла Шотландия. „Аз работя на банциг повече от 20 години“, казва Кийт. Той е добре известен в района като трудолюбив и надежден партньор за мобилно бичене. Знанията му за банцизите Wood-Mizer и дългогодишният му опит водят до това да стане представител на Wood-Mizer през 2011 г.

 

Съвет 1 - Опознайте Вашия пазар и Вашите клиенти

Когато извършва услугата бичене на ишлеме, Кийт посещава много фермери, собственици на имоти и други хора, които се нуждаят от бичене на трупи. Земеделските стопани и собствениците на имоти обикновено имат нужда от дървен материал от мека дървесина за изграждане на навеси, огради, облицовки и други проекти. Той си припомня, че много от обичайните му клиенти са дърводелци, които се нуждаят от дървен материал по поръчка, получен от техни собствени дъбови трупи.

 

 

Съвет 2 - Планирайте пътуванията си в детайли, посетете множество клиенти в една област

Голяма част от селските райони на Шотландия са много трудни за достъп. Понякога Кийт напуска дома си за няколко дни, тъй като са му необходими до пет часа, за да стигне до отдалечени части на Северна Шотландия с много еднопосочни пътища. „Често това, което правя, е да пътувам ден по-рано и да наема хотел в близост до мястото на бичене“, казва Кийт. „Обикновено се опитвам да координирам бичене за различни клиенти в района, за да прекарвам по-малко време в пътуване. Понякога хората нямат нищо против да пристигна следобед, защото им трябва време сутрин, за да се подготвят за моето посещение. Това работи доста добре в моя полза“, добавя Кийт.

 

 

Съвет 3 - Вземете със себе си банцигови ленти, резервни части, инструменти и други консумативи

Обикновено Кийт пътува сам, така че се уверява, че има достатъчно резервни части и ленти със себе си. „Обикновено пътувам сам и ако е необходима помощ или специална техника, оставям това да се организира от клиента. Винаги вземам със себе си гориво за банцига, ленти, резервни части, верижните триони и инструментите", споделя Кийт. "Обикновено вземам четири до шест ленти за ден на бичене, което ми дава около един до два часа бичене на лента . Ако отида за 3-4 дни, тогава вземам най-малко 20 заточени ленти и поне един кашон нови ленти за всеки случай. Що се отнася до резервните части, обикновено вземам бандажни ремъци B57, ролки за водещи колела, гайки и болтове за регулиране на водещите ролки, горивни филтри. По принцип тези неща обикновено не са налични в отдалечените райони", казва Кийт.

 

 

Съвет 4 – Давайте на клиента си точни дати и винаги бъдете навреме

Мобилното бичене не е много конкурентоспособно в Шотландия. Това, че е на разположение на клиентите, помога на Кийт да развива повече бизнес: „Почти всичко се свежда до упорит труд и всеотдайност, да можеш да планираш напред. Понякога бичещите на ишлеме просто казват, че ще имат време след няколко седмици, но не посочват конкретна дата. Винаги се опитвам да посоча точни дати, когато мога да посетя клиентите. Това им позволява да организират работници, машини, мястото и дървения материал за бичене“, казва Кийт.

 

 

Съвет 5 - Не изоставяйте, споделяйте опита си, продавайте банцизи

Кийт каза, че много от клиентите му търсят употребявани банцизи и оборудване. Някои клиенти се интересуват от закупуването на банцизи и биха искали да ръководят собствен страничен бизнес. „Поддържах банцизи си година или две и после ги продавах. Намирам, че има ценова рамка, в която хората ще си купят банциг и ще работят с него на непълно работно време."

 

Абонирайте се за нашия бюлетин
Получавайте актуализации по имейл за ексклузивни специални оферти, нови продукти и покани за специални събития!