Блог

Реставриране на традиционни дървени къщи: от хоби до бизнес

08 май 2019 г.

Реставриране на традиционни дървени къщи: от хоби до бизнес

За много собственици на банцизите Wood-Mizer дървообработването започва като хоби, а с течение на времето се превръща в истински бизнес, който носи не само удоволствие, но и доходи.

Семейство Ким и Кристиан Зибула от малкия град Беркум в Германия управляват глобална инженерна компания. Увлечението им по традиционната архитектура ги провокира преди няколко години да закупят на търг разрушаваща се сграда, обявена за архитектурен паметник.

"Всъщност ние търсехме апартамент за нас, но не можахме да пропуснем такава възможност", казва Ким. "Никой не искаше да купи тази къща, заради страха от прекомерните разходи за възстановяване и строгите изисквания на администрацията за защита на паметниците."

След много месеци на работа, къщата беше напълно възстановена и Ким и Кристиан Зибула осъзнават, че няма да спрат дотук, и закупуват втора подобна къща в съседство.

Сега семейството работи усилено върху третата къща, до която ще бъде построена дърводелска работилница. Бригада от десет майстори активно се занимава с ремонт на сгради. Оборудването на Wood-Mizer, което е включено в проектите, включва банциг с електрически двигател LT20, закупен през 2013 г., както и мобилен банциг LT70 с дизелов двигател и заръбващ циркуляр EG100, закупен в началото на 2018 г. Модулна сушилна е монтирана върху ремарке на колела. Първата рендосваща и профилираща машина на Wood-Mizer е тъкмо доставена. Всички машини са лесни за транспортиране и инсталиране на самата строителна площадка. Кристиан Зибула купува дъб, съхранява трупите в продължение на 3-4 години, след което го суши и разбичва, според нуждите.

Очевидно е, че опитът на семейството на Зибула им е помогнал да превърнат хобито си в нов бизнес - услугата по ремонт и възстановяване на стари къщи. Така че и други любители на традиционната архитектура могат да се насладят на живота в обновените дървени къщички. Тел .: +49 151 18 250 114

Публикувано от: Кирстен Лонгмус
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Изработване на дъски за рязане в Нова Скотия, Канада

2019-7-17

Базирана на остров Кейп Бретон в Нова Скотия, "Larch Wood Canada ", изработва дъски за рязане от дървесина на лиственица. В допълнение към красивите си цвят и текстура,...

НОВИ МОДЕЛИ МАШИНИ НА УУД МАЙЗЕР - ЗА ПРЪВ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ, 19 Юли...

2019-7-5

Екотехпродукт ООД кани на „Демонстрационен ден“ на 19 юли 2019 г., петък, от 10:00 ч. в своето дъщерно предприятие Вита 02 ЕООД, гр. Тетевен, кв. Полатен

Wood-Mizer пуска на пазара рендосваща машина с вертикален шпиндел

2019-7-3

Машината MF130 е многофункционално оборудване, което осигурява максимална гъвкавост в дърводелските работилници. Създадена, за да осигури възможност за производство на различни...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии