Блог

Как да изберем най-добрите ИНСТРУМЕНТИ Wood-Mizer

02 юни 2022 г.

Как да изберем най-добрите ИНСТРУМЕНТИ Wood-Mizer

Wood-Mizer предлага широка гама от инструменти за дърводелци и дървопреработватели, включително циркулярни триони, фрезови глави и режещи ножове за формоване и рендосване, бургии и гатерни триони. Продуктите на Wood-Mizer са добре известни със своята здрава конструкция, висока функционалност и надеждност. В каталога на Wood-Mizer TOOLS можете да намерите аксесоари, предназначени както за машини Wood-Mizer, така и за машини на други марки.  

Предимства на инструментите Wood-Mizer TOOLS

Wood-Mizer започна да предлага ИНСТРУМЕНТИ през 2016 г. С режещите инструменти Wood-Mizer дърводелците, работещи с рендосващи/фрезоващи машини, многолистови циркуляри или друго оборудване, ще произвеждат продукти с най-високо качество, докато работят удобно и безопасно. Инструментите за рязане на дърво са произведени от висококачествени материали и с усъвършенствани производствени технологии. Всеки производствен етап подлежи на строг контрол на качеството, осигурен от високотехнологични измервателни уреди в производствения процес.

„Продуктите от каталога TOOLS са известни със своята изключителна издръжливост и удължен живот в сравнение с подобни продукти на конкурентни марки“, казва Ярослав Урбански, продуктов мениджър на Wood-Mizer TOOLS. „За нас най-важното е качеството и безопасността при работа и затова обръщаме внимание на качеството на суровините за производството на тези инструменти. Например, циркулярните триони Wood-Mizer са от висококачествена стомана с първокласни карбидни вложки, и тези триони са доказани в световен мащаб за най-висока производителност на рязане."

„Клиентите избират Wood-Mizer TOOLS, защото тези инструменти гарантират най-високо качество на готовите материали. Те остават остри по-дълго и позволяват на оператора да спести време за повторно заточване и монтаж на машината. В производството острият инструмент също означава по-малко триене по време на рязане и по-малко мощност, консумирана от електрическия двигател“, посочва Ярослав Урбански.За производството на инструменти Wood-Mizer използва стоманата от доверени и надеждни европейски фабрики, напр. за производството на гатерни триони Wood-Mizer използва шведската стомана Uddenholm или немската стомана Krupp, потвърдена от сертификати за качество. Тези инструменти превъзхождат други конкурентни продукти, внесени от Азия по по-висока издръжливост и прецизност. „Нашите клиенти приемат цената на ИНСТРУМЕНТИТЕ, осъзнавайки колко печелят от тях“, обяснява Ярослав Урбански.

Wood-Mizer използва и модерни технологии за производство на инструменти. Циркулярните триони са подложени на специална термична и химическа обработка за укрепване на тялото на триона. Трионът с черно тяло генерира по-малко триене, като същевременно предотвратява залепването на дървените стърготини и частици по него. Освен това укрепването на зъбите подобрява стабилността им при работа и предотвратява прегряване, което води до по-дълго време на работа и по-високо качество на крайните продукти.

Wood-Mizer cutting TOOLS използва карбид с внимателно подбран химичен състав, което води до подходящи качества на твърдост, абразия и еластичност. За циркулярните триони също е важно да изберете подходящата геометрия на зъбите. Wood-Mizer TOOLS осигуряват по-дълго работно време между заточванията, по-голямо количество обработена дървесина или по-голям брой възможни заточвания на един инструмент.
Машини, съвместими с Wood-Mizer TOOLS

Wood-Mizer представи серията TOOLS, докато пусна на пазара нов заръбващ циркуляр Wood-Mizer. EG300, който може да работи и като многолистов с циркулярни триони, налични в каталога TOOLS.

Гамата от инструменти се разшири значително, когато Wood-Mizer представи дървообработващи машини с фрезови глави и режещи ножове, които също се предлагат от гамата TOOLS. Рендосващите/фрезоващи машини Wood-Mizer могат да произведат краен продукт само след едно преминаване през машината. Операторът разполага с богат избор от прави HSS, HM и ножове с покритие с удължен живот и набор от ножове за формоване.

Машините Wood-Mizer, оборудвани с продуктите за рязане TOOLS, включват:

• Заръбващи и многолистови циркуляри EG100, EG250, EG300, EG350 и MR200
• Приставки за рендосване и профилиране към банцизите за трупи MP100 и MP150
• Дървообработващи машини MP365, MP360, MP260, MP220, MP200, MP180, MP160
• Настолен трион MS300 и вертикална фреза MF130
• SlabMizer MB200 за изравняване на големи повърхностни плочи

Wood-Mizer TOOLS са популярни и сред потребителите на други марки машини, тъй като са произведени в съответствие със стандартите на ЕС и са съвместими със стандартизираната машинна система, използвана в машините от различни марки.ИНСТРУМЕНТИ Приложение


Режещото оборудване TOOLS е предназначено за обработка на масивна твърда и мека дървесина, лепена дървесина и материали на дървесна основа, шперплат, ПДЧ, ламинирани плочи, MDF и HDF плочи и други твърди хомогенни материали. Каталогът ИНСТРУМЕНТИ включва също циркулярните триони, използвани в дъскорезните машини на Lucas и Peterson.

Втората по големина група режещо оборудване TOOLS е изборът на фрезови глави и ножове, използвани в рендосващи/фрезоващи машини Wood-Mizer. Ножовете се предлагат като прави, назъбени, HS и HW рендосващи и профилиращи ножове. Богатият избор от ножове са в състояние да произведат всяка форма и размер на дървообработващ продукт.

Още една група продукти на Wood-Mizer TOOLS е гама от проходни бургии, бургии за дюбели и бургии за пробиване на цилиндър. Предлагат се като монолитни HM бургии и такива с накрайник или запоени свредла.

Последната група аксесоари TOOLS е гама от гатерни ножове за гатери, предназначени за вертикално рязане. Тези ножове са произведени от висококачествена стомана Uddenholm или Krupp и се характеризират с подобрена издръжливост и устойчивост. Офертата включва гатерни триони за пружинна настройка, хромирани триони и триони тип Stellite.
Как да изберем и поръчаме ИНСТРУМЕНТИ Wood-Mizer


За бърз и лесен избор на режещи инструменти, всички продукти в каталога на Wood-Mizer TOOLS са маркирани ясно според международните стандарти. Върху инструмента и опаковката има логото на Wood-Mizer, което доказва, че продуктът е оригинален. Освен това буквен символ обозначава приложението на инструмента и неговите технически параметри – външен и вътрешен диаметър, брой на зъбите, широчина на карбида, дебелина на триона и брой на зъбите. За да помогне на клиентите да пренаредят продуктите на TOOLS бързо и без усилие, Wood-Mizer TOOLS са маркирани с уникален номер на артикул, идентичен на кутията, на продукта, в каталога и във фирмения интранет.

За да получите каталога на Wood-Mizer TOOLS, трябва да се свържете с местния търговски офис на Wood-Mizer. В допълнение към избора на ИНСТРУМЕНТИ, клиентите могат да намерят в каталога част от огромна практическа информация за инструментите за маркиране, приложението на инструменти, таблици, технически чертежи и снимки на продукти. Каталогът TOOLS ви помага да поръчате продуктите според индивидуалните нужди и изисквания. Някои специализирани таблици и формули могат да помогнат при избора на параметри на рязане за различни приложения. Поръчката на ножове за формоване и профилиране е възможна и в електронния магазин https://woodmizer.eu/blades-and-knives, където гамата от ИНСТРУМЕНТИ непрекъснато се развива и актуализира.

Изборът на ИНСТРУМЕНТИ не се ограничава само до спецификациите, изброени в каталога или в интернет сайта. „Нашите специалисти са готови да консултират клиентите при поръчка на специален инструмент. Производството на специален инструмент винаги е в съответствие с подходящи норми и стандарти, за да се гарантира най-високо качество на инструмента и безопасна работа“, посочва Ярослав Урбански.
Работа с режещите инструменти

Въпреки че най-добрата идея за клиента е да използвате ИНСТРУМЕНТИТЕ на съвместима машина Wood-Mizer, ние силно препоръчваме да ги използвате и на други машини, налични на пазара. Монтирането на режещите инструменти на машина Wood-Mizer е лесно и изисква малко време.

Режещите ИНСТРУМЕНТИ Wood-Mizer са подходящи за повторно заточване на различни заточващи машини, налични на пазара. Заточването в специализиран сервиз би било най-добрият вариант за клиенти, които нямат много опит. „Голяма полза за клиентите е по-дългият живот на Wood-Mizer TOOLS, което означава, че не е необходимо да ги заточват твърде често. Тези инструменти остават остри по-дълго и помагат за повишаване на ефективността на работата“, казва Ярослав Урбански.

Wood-Mizer предоставя 2-годишна гаранция за продуктите на TOOLS и стандартна техническа поддръжка за оригиналните машини. „Преди да изпратите поръчката за нов продукт TOOLS, препоръчваме да се свържете с отдела за обслужване на клиенти или с отдела за продажби. Нашите експерти са готови да помогнат при избора на правилните параметри на рязане за желаната операция, което ще подобри ефективността и прецизността на работата“, посочва Ярослав Урбански.***
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Канадски опит: Изграждане на оранжерия

2022-6-15

Години наред Стан Куджала мечтаел да построи оранжерия в своя имот край езерото в Порт Албърни, Британска Колумбия. „Съпругата ми и аз сме запалени градинари от години“, казва...

Как да изберем най-добрите ИНСТРУМЕНТИ Wood-Mizer

2022-6-2

Wood-Mizer предлага широка гама от инструменти за дърводелци и дървопреработватели, включително циркулярни триони, фрезови глави и режещи ножове за формоване и рендосване,...

Мъдро използване на градска дървесина в Лондон

2022-5-26

Лондонският чинар (Platanus x acerifolia) е хибрид между американския и ориенталския. Един от чинарите се намирал на Ерик Стрийт, бидейки прекрасен дом за буболечки и бръмбари...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии