Блог

Два банцига WM4000 заменят четири LT40 и увеличават производителността

27 март 2019 г.

Два банцига WM4000 заменят четири LT40 и увеличават производителността

Чешки производител на дървен материал свързва техния 20-годишен растеж с добавянето на по един банциг LT40 периодично, докато не преминават на промишлените банцизи на Wood-Mizer.

„Преди 20 години купихме първият ни банциг- Wood-Mizer LT40“, спомня си Мирослав Чекал от Чехия. "Постепенно през годините купихме още и в на края се сдобихме с шест банцига LT40, които ежедневно работят."

Компанията на Мирослав е отличен пример за това как едно дървообработващо предприятие може да расте стабилно, като инвестира разумно и увеличава производствения си капацитет без да поема прекалено голям риск наведнъж. Въпреки че компанията имала шест банцига в експлоатация, Мирослав в крайна сметка установява, че все още е необходимо да увеличи производителността. Така той решава да се спре на банцига Wood-Mizer WM4000

"Той замени два банцига LT40 и ефективността се е увеличила", казва Мирослав.

Дори след въвеждането на новия промишлен банциг, техните поръчки продължават да се увеличават всяка година, и наскоро трябваше да добави още един банциг WM4000, за да увеличи производителността им още повече.

„Ние основно разбичваме трупи от дъб и топола. Ние произвеждаме дъски от топола за производителите на ковчези и дъбова дървесина за строителната индустрия, главно за износ, а този пазар се разраства бързо, ”отбелязва Мирослав.

„Искахме да си купим още един банциг WM4000, но проблемът беше, че производствената ни зала е построена по такъв начин, че е невъзможно да се инсталира WM4000 в типичната му конфигурация. Нуждаехме се от машина с напълно обърнато преминаване на материалите”, каза г-н Чекал.
Мирослав се обърна към агента на Wood-Mizer в Чехия, за да провери дали има някакъв начин, по който Wood-Mizer може да посрещне това предизвикателство с някакво персонализирано решение. „С купуването още на първия си LT40, не само се сдобихме със страхотна машина, но и с най-доброто обслужване. Винаги са били на разположение да говорят по телефона с нас или да ни посетят лично за обучение или съвет. Така че бях сигурен, че ще мога да се обърна към тях с този проблем ”, казва той.

Не остава разочарован. Инженерите на Wood-Mizer работят върху това как да се справят с проблемите идващи от пространството в сградата на Мирослав и създават банциг, съобразен изцяло с неговите нужди. “Wood-Mizer е персонализирал банцига WM4000, за да отговари на изискванията на нашите помещения, така че е конструиран с обратно хидравлично манипулиране на трупите специално за нас”. Заедно с WM4000, Мирослав поръчва и заръбващ циркуляр EG300 за да подобри капацитета на производствената линия още повече.

Тези промени му носят по-високите нива на производителност, на които се надяваше Мирослав. "Вече произвеждаме 1500 куб. м дървен материал месечно", казва Чекал. "Всеки от двата банцига WM4000 произвеждат 500 кубически метра дървен материал, а други 500 кубически метра се произвеждат на двата банцига LT40, които все още работят."

Преминаването на промишлени банцизи също води до значителни икономии в резултат на намалената необходимост от работна ръка, по-ниски разходи за ленти и по-ниски разходи за поддръжка. „Благодарение на въвеждането в употреба на двата WM4000 необходимите работници в цеха от десет станаха шест. Сега имаме и по-малко потребление на ленти, нуждаем се от по-малко резервни части и генерираме по-малко отпадъци. Докато потребление на енергия остана приблизително същото, ”прави равносметка Мирослав.

Мирослав Чекал е много доволен от тези подобрения в компанията и дори сега си мисли за допълнителни машини, които може да добави, за да се справи с пазара. "Нашите машини вече работят по 10 часа на ден и не е проблем за машините да работят повече, но ние просто не искаме да работим 16 часа на ден!" Той е убеден, че следващото им обновяване отново ще бъде машина от развиващата се промишлена продуктова гама на Wood-Mizer.Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Дзен столове и изкуството на дървообработването

2019-6-19

В подножието на планината Fuji в Япония, световноизвестният дърводелец Так Йошино създава поръчкови, ръчно изработени столове, които насърчават правилната и здравословна поза...

Първо видео от Изложението LIGNA

2019-6-12

Вижте новото оборудване на Wood-Mizer за 2019!

На LIGNA 2019 Wood-Mizer представи широка гама от нови машини,...

2019-6-10

На изложението LIGNA 2019 Wood-Mizer отвърди репутацията си на водещ производител, предлагащ машини както за малки цехове, така и за промишлени предприятия за първична и...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии