Блог

20 февруари 2018 г.

Най-големият дървопреработвател в района на Самоков разчита на WM3500

Промишленото оборудване на Wood-Mizer помага на Егролес ЕООД да разшири своето производство.

В района на планинския град Самоков дървообработващи предприятия не липсват. Иглолистните гори на Рила са добра предпоставка за развитието на този вид бизнес. Конкуренцията е силна както по отношение на качеството, така и по отношение на цените. В такива условия производителите е необходимо да разчитат на надеждно оборудване с ниски оперативни разходи.

Когато предприемачът Евгени Грозданов преди 3 години решава, че трябва да премине на ново ниво на производство, той избира промишленият банциг на Wood-Mizer WM3500.

„Искахме да увеличим производствените ни възможности. Имахме нужда от производителна машина, която да дава висок рандеман“, споделя Евгени Грозданов, управител на Егролес ЕООД. „Ние преработваме предимно едра иглолистна дървесина. Малките банцизи, с които разполагахме нямаха необходимия капацитет“, добавя той.

WM3500 е промишлен банциг с доказано качество, който дава висок рандеман при по-ниски инвестиционни и оперативни разходи в сравнение с алтернативни технологии. Той увеличава доходността и дава възможност да се произвеждат различни продукти бързо.

WM3500 изисква само един оператор, който управлява натоварването на трупите, биченето и отстраняването на готовите дъски. Мощно компютърно устройство за задаване на дебелините, централизирано управление и хидравлика позволяват на оператора да се съсредоточи върху производството на качествен дървен материал при високи нива на производителност.

WM3500 разбичва едра дървесина на дъски и греди с помощта на обръщач за трупите с двупосочно действие, хидравлични ограничители и износоустойчив притискач за трупа.

Днес Егролес EООД преработва около 10 000 куб. м годишно и е най-големият дървопреработвател в района на Самоков. Основната им продукция са греди и дъски за вътрешния пазар.

„Закупихме WM3500, заедно с подаващ транспортьор и двойнозаръбващ циркуляр EG300. Доволни сме от избора си. Работим на две смени като достигнахме до производителност от 18-20 куб. м на смяна, “ казва Евгени Грозданов.

WM3500  използва тесни и тънки ленти, които максимизират рандемана и минимизират отпадъците и оперативните разходи – увеличават доходите и конкурентоспособността.

Като банцигови ленти в Егролес ЕООД ползват Wood-Mizer от модела Double Hard. Сами ги поддържат на заточващо устройство отново от Wood-Mizer.

„Не сме имали никакви проблеми с машините на Wood-Mizer. За сега ни се е налагало да сменяме само консумативи. В бъдеще планираме да инвестираме в оборудване, с което да получаваме продукти с по-висока добавена стойност като сушилни камери например. И отново мислим да се доверим на Екотехпродукт ООД, представителя на Wood-Mizer у нас“, завършва управителя на Егролес ЕООД.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Последният брой на списанието "Wood-Mizer Днес" е публикуван на сайта

2019-3-26

Ново оборудване и инструменти Wood-Mizer на предстоящото изложение LIGNA и Ден на отворените врати в Тетевен, където скоро ще бъде инсталиран новият широколентов банциг WB2000...

Специализирано изложение Техномебел, 26-30 Март 2019 г., София

2019-3-21

Екотехпродукт ООД Ви кани на щанд D1 в зала 3 на специализираното изложение Техномебел, което ще се състои в Интер Експо Център, София от 26-30 Март.

Wood-Mizer TOOLS: Триони за напречно рязане Wood-Mizer

2019-3-20

Линията от циркулярни триони на Wood-Mizer покрива всеки размер на триона и възможно приложение, а продуктовата гама непрекъснато се разширява.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии